16 Şubat 2012 Perşembe

Erteleme


Final serisinin 5. maçı da geride kaldı. Fenerbahçe 3-1 önde geldiği Ayhan Şahenk'te kazanıp şampiyonluğu kutlamanın, Efes Pilsen ise seriye tutunmanın peşindeydi.

biz yine Efes Pilsen yönetiminin 35 liralık bilet fiyatıyla caydırma politikasını elimizin tersiyle itip salondaki yerimizi aldık. serinin ilk 2 maçına göre de haliyle Fener tribünü full doluydu, buradan çıkacak galibiyet şampiyonluğu yerinde görmek demekti fakat bu salonun bizimle ilgili bir sıkıntısı var ve şampiyonluğu Ayhan Şahenk'te kazanmak bunu kırmak için harika diye düşünürken maçın genelinde istediğimiz oyunu oynayamadığımızı kabul ederek salondan 83-79 mağlup ayrıldık. şampiyonluk kutlaması ihtimalini çarşamba akşamı Abdi İpekçi'deki maça erteledik.

maçta Fenerbahçe iyi oynayamadı dedim, doğru istediğimiz savunma bu değil, hücumda pek fena tercihler ile neredeyse hep geriden takip eden, yakalamaya çalışan olduk..bir ara maçın 3. çeyreğinde güzel bir seri ile öne de geçmiştik (yanılmıyorsam 54-51) fakat Efes Pilsen dışarıdan atan ellerine bakıp; maçın sonunda ıskalamadan şut sokunca kaybetmek kaçınılmaz oldu.

Efes'in dışarıdan atan elleri demişken; istatistik kağıdına baktığımda 3 sayılık atışlarda Charles Smith 4'te 3 ve Rakocevic te 6'da 3 atmış.

mesela Fenerbahçe ise serbest atış çizgisinde 27'de 16 isabetle pek kötü.

Şampiyonluğun ilanı için erteleme dedim, Fenerbahçe kaybetmesine rağmen 3-2 önde ve çarşamba akşamı dolu tribünler önünde bunu başarabilir. aksi sonucu düşünmek istemiyoruz, tabii ki ihtimaldir ama Fenerbahçe halen avantajı elinde tutuyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder