16 Şubat 2012 Perşembe

Young Boys 2 - Fenerbahçe 2


Fenerbahçe yeni sezonun ilk resmi maçında, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme karşılaşmasında Young Boys deplasmanından 2-2'lik bir skorla Kadıköy'e geri dönüyor. maçın detayına ve yansımaları üzerinden konuşmaya girmeden kısa bir maç özeti cümlesi şöyle benim açımdan: Fenerbahçe'nin oyunu kötü, alınan skor buna göre gayet iyi.

Young Boys karşısında maça başlayan Fenerbahçe ilk 11'nde belirli eksiklerden söz etmek mümkün, bunu bahane olarak değil detay olarak yazdığımı da belirtmek isterim. Aykut hocanın hazırlık maçlarında defansın ortasında sürekli oynattığı İlhan Eker de son antremanda sakatlanmış ve defans kurgusu Gökhan Gönül - Lugano'suzluğun yanında hazırlık maçlarında sürekli denenen Bilica - İlhan Eker tertibinde bile değil, Önder sağbekte, Bekir ise İlhan'ın muhtemel başlayacağı yerdeydi. maçın ilk anlarından itibaren Young Boys etkisi ve tehlikelerini hissettik. fakat golü bulan taraf güzel paslaşmalar sonrası Fenerbahçe oldu. Young Boys'un İsviçre ligindeki maçlarının ne kadar gollü olduğunu biliyoruz onlar da zaten oynadıkları oyunun doğal karşılığının bu olduğunu maçın tamamında izleyenlere hissettirdiler. yedikleri gol sonrası kalemizi yoklamaya devam ettiler ve golü buldular. Fenerbahçe açısından kötü bir goldü, rakip 6 pasın içinden çok rahat bir kafa vuruşuyla golü buldu. ilk yarının devamında da Young Boys gerçekten kötü goller kaçırdı, hele bir pozisyonda arkaya kaçan adamın plasesinin direkten dönmesi ve dönen topa vuruşun boş kale yerine alakasız bir yere gitmesi en fena olanıydı. buralardan gol çıkaramayan Young Boys 2. organize gelen Fenerbahçe atağında kalesinde golü gördü. Stoch maçın içinde parlayan güzel performansını bu güzel golle süsledi. ardından çok geçmeden Kazım'ın değişmeyeceğini ispatladığı anlamsız hareketi sonrası 2. sarı ile kırmızı kartı görmesi ve devreye 10 kişi kalarak oynanan oyuna göre güzel skorla giriş.

2. yarıda 10 kişi kalma nedeniyle daha kapanan bir Fenerbahçe ama bir yerden sonra yine tehlikeli Young Boys atakları, Volkan'ın çıkardığı, direkten dönen şut vs. ve sonlara doğru bir penaltı golüyle 2-2'ye gelen oyun. normal bir Avrupa maçı için deplasmanda alınan 2-2 lik skor her zaman iyidir ancak bu 2-2 konusunda şanslı olduğumuzu söylemeliyiz.

maçın ardından medyadan yansıyan reaksiyonlar çok bilindik! onlar Fenerbahçe'nin biraz kötü veya biraz iyi olmasından her zaman nemalandılar, bundan sonra da nemalanacaklardır. burada önemli olan Fenerbahçe'nin çıktığı ilk resmi maçta ortaya iyi bir performans koyamadığı ama bu performans sonrası gelecekle ilgili çok büyük negatif çığırtkanlıkların da yapılmaması, negatif ortam yaratanların niyetlerinin bilinmesi gerektiğidir. yazının başında bahane olarak değil ama detay olarak söz etme gereği hissettiğim takımın önemli eksiklerinin hatta tamamlanamayan transferin olduğu ortada.

Young Boys ilk maçından çıkartabileceğimiz bazı satırlar: daha sezonun en başında olduğumuzu unutmadan Fenerbahçe'nin bu olmadığını bilmek, takımda eksikler olduğunda onların yedeği dediğimiz oyuncuların kafalarda soru işareti yaratması, Stoch transferinin çok doğru bir hamle olduğu ve kendisiyle ilgili önümüzdeki dönemde de güzel şeyler söyleyebileceğimiz, Kazım'ın değişmeyeceğini ispatlaması ve üzerine düşmenin bir yarar getirmeyeceği hissi. ve kişisel fikrime göre pek olası gözükmese de Bilica'dan daha iyi bir stoper bakmanın gerekliliği, Bilica'nın + kontenjan olarak kullanılması. Forvet transferi kadar bunun da önemli olduğunu düşünüyorum. nitekim 10 kişiyle kapandığında daha iyi gözüken ancak açık alanda kötü yakalanan bir Bilica var ve Fenerbahçe şartlar zorlamadıkça kapanmayacak.

neyse bu konuda Aykut hocanın bir hamlesi olacak mı emin değilim ancak Fenerbahçe'nin dünden daha iyi olacağı, Young Boys'un da öyle çok kötü bir takım olmadığını söylemek gerek.

şimdilik en çok ihtiyacımız olan şey, zaman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder